Uses of artificial intelligence and big data for election campaign in Turkey - Shahzad, Fahad (My University, 2021)
Çalışma, yeni iletişim teknolojisi, Yapay Zeka ve Büyük Veri'nin Türkiye'de siyasal iletişim için olası kullanımlarını ve etkilerini bulmaya yönelik bir girişimdi. Çalışmanın amacı, Ortadoğu'da mücadele eden bir demokrasi için yeni iletişim teknolojisinin olası artılarını ve eksilerini değerlendirmekti. Büyük Veri ve AI ile ilgili artan bazı endişeler de bunların gerçek mi yoksa abartı mı olduğunu ve buna karşı ne yapılabileceğini değerlendirmek için ele alındı. Çalışma, derinlemesine görüşmelerin ve mevcut literatürün gözden geçirilmesinin yapıldığı nitel metodoloji ile yürütülmüştür. Çalışma, belirli teknik ve yapısal nedenlerden dolayı ülkenin teknolojinin etkili kullanımı için daha fazla beklemesi gerekeceğini, ancak belirli zamanlı adımlar nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde işler yolunda giderse ülkenin dijitalleşmede başarılı olacağına dair umudun olduğunu ortaya koyuyor. siyasal iletişimin, Yerel oy verme davranışı, geleneksel siyasi iletişim özellikleri, seçim kampanyaları ve yeni teknolojilerin uluslararası kullanımı incelenerek paydaşlar için bazı öneriler ve tavsiyeler de eklenmiştir. Ayrıca güvenlik paradigmasından ziyade teknolojiye bağlı hümanist anlatıya sahip olunması tavsiye edilmiştir. Ayrıca, önde gelen uluslararası ve yerel bilim adamlarının bulgularına göre dezenformasyon kampanyaları, farkındalık, yasal adımlar ve güvenliğe karşı olumlu sivil anlatılardan bireysel güvenlik rehberi de önerilmiştir.

The study was an attempt to find the possible uses and effects of new communication technology, Artificial Intelligence and Big-Data for political communication in Turkey. The purpose of the study was evaluating the possible pros and cons of new communication technology for a striving democracy in the Middle East. Certain rising concerns regarding Big-Data and AI were also kept in mind to evaluate if they were real or exaggeration and what can be done to counter it. The study has been conducted by qualitative methodology, in which in-depth interviews and review of available literature was done. The study exposes that due to certain technical and structural reasons the country will have to wait more for impactful use of the technology but due to certain timely steps the hope is there. If things go smooth by the next few years, the country will succeed in digitalization of political communication. By studying the local voting behavior, traditional political communication especially the election campaigning and international use of new technology certain suggestions and advisory has also been added for the stakeholders. It has also been advised to have humanistic narrative attached with the technology rather than security paradigm. Moreover, individual guide of security from dis-info campaigns, awareness, legal steps, and positive civilian narrative against security one has also been proposed, according to the findings by prominent international and local scholars.
Keywords: Artificial intelligence; Big Data; Büyük Veri; Democracy; Demokrasi Turkey; Elections; New Communication Technology; Political campaigns; Political Communication; Seçimler; Siyasal İletişim; Siyasal kampanyalar; Turkey; Türkiye; Yapay zeka; Yeni İletişim Teknolojisi