Kamulaştırmasız el atma - Mahsereci, Zeynep (My University, 2013)
Kamulaştırmasız el koyma, idarenin kamu hizmetinin görülmesi için ihtiyaç duyduğu özel mülkiyete konu taşınmazlara kanunda öngörülen usule uymayarak el atmasıdır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 15.12.2010 tarihli kararıyla, kamulaştırmasız el atmanın, idare tarafından taşınmaza fiili el atılması yanında, mülkiyet hakkının vermiş olduğu yetkilerin hukuka aykırı olarak uzun süre kısıtlanması halinde de gerçekleşeceğini kabul etmiştir. Bu kararla kamulaştırmasız el atmanın unsurları değişmiştir. Mülkiyet hakkının vermiş olduğu yetkilerin uzun süre hukuka aykırı olarak kısıtlanması halinde de kamulaştırmasız el atma gerçekleşir. yet hakkı, mülkiyet hakkının sınırlandırılması, kamulaştırmasız el koyma

In fulfilling public services the administration takes over the private properties without observing compliance procedure is an indirect expropriation. The decision was made by Assembly of Civil Chambers of the Supreme Court on 15 December 2010, it was decided that indirect expropriation also occurs when the administration unlawfully restricts the right of private property at length. Upon this decision, the elements of an indirect expropriation are changed. An indirect expropriation occurs when the administration unlawfully restricts the right of private property at length. ght to ownership, limitations of ownership, confiscating without expropriating
Keywords: Kamu Hukuku; Kamulaştırma; Mülkiyet Hakkı; Özel Mülkiyet