The contribution of training and development to turnover - Atay, Muhterem Şeyda (My University, 2009)
EĞİTİM VE GELİŞTİRMENİN İŞGÜCÜ DEVİR ORANINA KATKISI İnsan kaynakları yönetimi uygulamalarından en önemlilerinden bir tanesi olan eğitim ve geliştirmenin işgücü devir oranını azaltmasında önemli bir rolü vardır. Bu açıdan haraketle, bu çalışma eğitim ve geliştirmenin işgücü devir oranına olan katkısına odaklanmıştır. İlk bölümlerde, eğitim ve geliştirme ile işgücü devir oranı terimleri ayrıntılı bir şekilde açıklanmış ve aralarındaki ilişki bir sonraki bölümde değerlendirilmiştir. Çalışmanın en son bölümünde ise gıda sektöründe bir uygulama yer almış ve yine bu bölümde datalar yorumlanmıştır. Eğitim ve geliştirme ile işgücü devir oranı arasındaki ilişki araştırılmıştır. Yapılandırılmış mülakat yöntemi bu çalışmanın metodolojisi olarak kullanılmıştır. İlk olarak, eğitim ve geliştirmenin işgücü devir oranına etkisini araştırmak için çalışanlara yönelik on sorudan oluşan yapılandırılmış bir mülakat hazırlanmıştır. İkinci olarak ise, eğitim ve geliştirme ile işgücü devir oranı arasındaki ilişkiyi belirlemek için insan kaynakları yöneticisine yönelik dört bölüm ve ondokuz sorudan oluşan yapılandırılmış bir mülakat hazırlanmıştır. Bu çalışmanın sonunda, sonuçlar, eğitim ve geliştirmenin işgücü devir oranını azaltması doğrultusunda katkı sağladığını göstermektedir. Geliştirme, İşgücü Devir Oranı

THE CONTRIBUTION OF TRAINING AND DEVELOPMENT TO TURNOVER Training and development, one of the key practices of human resource management, has an important role on decreasing turnover. From this point, this study focuses on the contribution of training and development to turnover. In the first chapters, the terms of training and development and turnover are examined in a detailed way and their relationship is given in the next chapter. In the last part of the study, an application takes part in the food sector and the datas have been interpreted in the same part. The relationship between training and development and turnover is looked up for. Structured interview is used as a methodology of the research. Firstly, structured interview which consists of ten questions are prepeared for the employees to reveal the effect of the training and development to turnover. Secondly, structured interview consists of four parts and nineteen questions are prepeared for the human resource manager to find out the relationship between the training and development and turnover. At the end of the study, the results have shown that training and development contributes to lower turnover. Training and Development, Turnover
Keywords: Eğitim ve Geliştirme; İnsan Kaynakları Yönetimi; İşgücü Devir Oranı