IP televizyon yayın teknolojisi - Kırık, Ali Murat (My University, 2010)
Günümüzde, iletişim alanında önemli gelişmeler meydana gelmektedir. Bu gelişmelerden en önemlisi internet ve televizyonun birleşiminden oluşan IPTV’dir. IPTV, geleneksel televizyon anlayışından çok farklıdır. Çünkü bu sistem geniş bant internet ağları kullanarak abonelere hizmet sunmaktadır. IPTV’nin bütün uygulamaları tamamen interaktif ve bireyseldir. Kullanıcılar yayın içeriğini istedikleri gibi seçebileceklerdir. Hem de, tercih ettikleri VoD (Video On Demand/ İsteğe Bağlı Video) uygulaması ile satın alabileceklerdir. IPTV teknolojisi üçlü oyun (Triple Play) hizmeti ile aynı anda ses, video ve veri uygulamalarının gönderimini mümkün kılmaktadır. Reklâmcılık sektörü IPTV sayesinde farklı bir boyut kazanacaktır. Kullanıcılar “adreslenebilir reklâmcılık” aracılığıyla istedikleri reklâmı alabileceklerdir. Ticari boyuttan dolayı ülkeler IPTV’ye önemli yatırımlar yapmaktadır. Bütün bunlara ek olarak, IPTV servislerinin sıkı güvenlik önlemleri alması gerekmektedir. Aksi takdirde kullanıcılar bilişim korsanlarının saldırısına maruz kalabilir ve kişisel bilgileri izinsiz alınabilir. Bu ilerlemelerin sonucunda, gelecekte IPTV teknolojisi insanlığa büyük yarar sağlayacaktır. Tüm bu çalışmalara rağmen, IPTV dünya genelinde istenilen düzeyde görünmemektedir. IPTV, Geniş Bant İnternet, İnteraktivite, İsteğe Bağlı Video, VoD, Üçlü Oyun, VoIP, İzle ve öde

Today, significant developments are taking place in the field of communication. IPTV, which consists of a combination of internet and television, is the most important of these developments. IPTV is very different from the traditional concept of television. Because this system is using broadband internet network for providing services to subscribers. All applications of IPTV are fully interactive and individual. Users will be able to choose the broadcasting content as they want. As well as, they will be able to buy their preferred program with Video on demand (VoD) application. IPTV technology makes possible to send voice, video and data services at the same time with Triple Play service. Advertising industry will gain a different dimension thanks to IPTV. Users will be able to get advertisements through addressable advertising as they want. Countries are making major investments to IPTV due to the commercial size. In addition to all this, IPTV services are required to take strict security measures. Otherwise, users may be subject of hacker attacks and personal information can be taken without permission. As a result of these progressions, in the future IPTV technology will provide great benefits to humanity. Despite all of this studies, IPTV is not seen desired level in the world. Key Words: IPTV, Broadband Internet, Interaction, Video On Demand, VoD, Triple Play, VoIP, Pay Per View
Keywords: Televizyon