Kurumsal yatırım aracı olarak sanat - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Neo-liberal dönemde, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiyede de sanat sermayenin yoğunlaşma alanlarından biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda, sanat piyasasının estetik yargılarını belirleyenler ve dolayısıyla piyasayı denetim altında tutanlar, kapitalist aktörlerdir. Bu çalışmada, himaye edilen sanat ve sanatçıdan, yatırım yapılan sanat ve sanatçıya geçiş süreci, sanat yapıtının aurası da göz önüne alınarak yorumlanmaktadır. Ayrıca, kuralları kapitalistler tarafından belirlenen sanat ağının içinde yer almak için sanatçıların da birer girişimciye dönüştüğü bu süreçte, ortaya çıkan sanat yapıtının anlamı da sorgulanmaktadır.

In the neoliberal era, as in the whole world, art has become one of the focus areas in Turkey. Therefore, the capitalists have become the actors who determine the aesthetic judgement of the art market and hence keep it under their control. In this study, the transition process from the art patronage to the art investment is interpreted considering the aura of the work of art. Moreover, the study also examined the meaning of the work of art itself which was created by the artists whose identities transformed from being just an artist to entrepreneur through - out the period of adaptation of the rules created by capitalists of the art network.
Keywords: Sanat