The motives and problems of Turkish immigrants in UK - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu çalışma, İngiltere'de ikamet eden Türklerin, ülkelerine geri dönüş niyetlerine ait araştırma bulgularını sunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, İngiltere'de yaşayan Türk göçmenlerin yurda dönüş eğilimleri üzerinde etkide bulunan faktörleri ölçmektir. Bu doğrultuda, bu göçmen kesimin İngiltere'de karşılaştıkları sorunların ne olduğu ve yurda dönüş motivasyonları üzerinde ne ölçüde etkide bulunduğu tespit edilmek istenmiştir. Bu çalışmada, yazarların sosyal iletişim yoluyla, Londra'da yaşayan Türk vatandaşlarına basit örnekleme yöntemiyle anket uygulanmıştır. Türk göçmenlerin Geri dönüş niyetleri ve bu niyetlerini etkileyebilecek çeşitli faktörler arasındaki ilişkiyi incelemek için Korelâsyon analizi ve Lojistik regresyon analizi kullanılmıştır.

The paper presents research findings on cause of the return intentions of Turkish residing UK. The aim of this paper to examine the immigrated Turkish origin people's motivation/causes for immigration and the adoption/integration problems, return intentions and their perceptions about UK and Turkey. In this study, we used questionnaire forms with easy sampling method. The survey carried out the Turkish people, who live in UK, by the social network of authors. The study uses a descriptive framework to establish the validity of several proposed models of non-return. Correlation analysis and Logistic regression analysis used to examine the relationship between return intentions and various factors that may affect this intention.
İngiltere'de yaşayan Türklerin sorunları ve dönüş eğilimleri
Keywords: İktisat; İşletme