Dijital mahremiyet : 21. yüzyıl bilgi profesyonellerinin yetkinlikleri - Akçalar, Aslıhan (My University, 2020)
Dijital çağın getirdiği teknolojik gelişmeler doğrultusunda kişisel, mahrem bilgilerin dijital ortamlarda yer alması sonucu “dijital mahremiyet” kavramı ortaya çıkmıştır. Dijital mahremiyet, bilgi profesyonellerinin farkındalık sahibi olması gereken bir konu haline gelmiştir. Bu çalışmada dijital mahremiyet kavramı detaylı şekilde işlenmiştir. Dijital mahremiyetin 21. Yüzyılda bilgi profesyonelleri için nasıl değiştiği incelenmiş ve 21. Yüzyıl bilgi profesyonelleri için bu konuda gerekli olan yetkinliklere değinilmiştir.

In line with the technological developments brought about by the digital age, the concept of “digital privacy” has emerged as a result of personal and sensitive information appearing in the digital environment. Digital privacy has become an issue that information professionals should be aware of. In this study, the concept of digital privacy discussed in detail. How digital privacy has changed for information professionals in the 21st century analyzed and the competencies required for 21st century information professionals adressed.
Keywords: bilgi profesyonelleri digital age; Bilişim teknolojisi; Digital electronics; dijital çağ; Information technology; information professionals; mahremiyet; privacy; Sayısal elektronik; Technological innovations; Teknolojik yenilikler