Turizm işletmelerinde müşteri ilişkileri yönetimi - Güleryüz, Ercan (My University, 2003)
TURİZM İŞLETMELERİNDE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Serbest piyasa koşullarında yaşayan işletmeler, rekabet güçlerini arttırabilmek için türlü stratejiler geliştirmek zorundadırlar. Böylesine zorlu ortamlarda işletmenin benimsemiş olduğu yönetim stratejileri, farklarını ortaya koyup var olma yarışında olanların bir nebze öne geçme fırsatı tanımaktadır. Şüphesiz ki işletmenin en önemli varlıkları müşterilerdir. Müşterilerin özel zevkleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışan bir turizm işletmesi, benzer bir çalışma yapmayana göre bir adım önde görünmektedir. Bu çalışmamızda Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin, müşterilerin tatminine yönelik faaliyetlerindeki müşteri beklentileri ve mevcut müşteri potansiyelleri üzerindeki etkilerine ve turizm işletmelerinin özellikleri ile hizmet üretiminin inceliklerine değinilerek, Müşteri İlişkileri Yönetiminin turizm işletmelerine olan katkıları incelenmiştir.

CUSTOMER RELATIONS MANAGEMENT IN TOURISM BUSINESS The companies, living under the free market conditions are to develop various strategies in order to increase their competition powers. Under such difficult settings give a chance to do better in the race of existence by expressing their different sides the strategies adopted by the company. No doubt that it is the customers who are the precious, the most significiant existants for the company. The tourism company working considering personal likes and needs seems to be one step ahead of those ones preparing no such an application. In this study was worked on the the customer expectations in the activities led by Customer Relations Management about the satisfaction of the customers and the effects on the current customer potentionals, the features of tourism companies and the details of service production and besides the contributions of Customer Relations Managemant on tourism companies was examined here.
Keywords: Müşteri İlişkileri Yönetimi