TEMYİZ KANUN YOLUNUN TARİHÇESİNE İLİŞKİN BAZI TESPİTLER - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Hukukumuzda Yargıtay'ın görevi hukukun ülke içinde uygulanmasında birliği sağlamaktır ve bu fonksiyon bugün artık bireysel bir temele dayanmaktadır: kanun önünde eşitlik ilkesi. Bugün temyiz mahkemesi kurumuna bütün dünyada atfedilen içtihat birliğini sağlama görevinin temelinde bulunan, bir bakıma bu görevin varoluş nedenini oluşturan bu ilke, hukuk kurallarının aynı şartlar altında bulunan herkese aynı şekilde uygulanmasını gerektirir. Kanunun mücerret ihlali, bu ihlalin içtihat birliğine olan ve bazen ihmal edilebilecek kadar önemsiz addedilebilen etkisinden bağımsız olarak, temyiz mahkemesinin (ülkemizde, Yargıtay'ın) müdahalesine maruz kalabilecektir.

Function of The Court of Appeal in our law is unifying law enforcement in our country and today this function is based on an individual ground: the principal of equality before the law. This principal requires the enforcement of law on every legal subject under the same circumstances and by using exactly the same processes. The abstract violation of law, free from its effect on the unity of decisions, which are sometimes could be regarded as harmless, can be subject to the intervention of The Court of Appeal.
(Some Remarks on The History of Appeal)
Keywords: Hukuk