The effect of employer branding on thriving at work : the role of proactive personality - Köroğlu, Perihan (My University, 2021)
Bu çalışmanın başlıca amacı işveren markası ile işte kendini yetiştirme kavramları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Görülebildiği kadarıyla; işveren markası ve işte kendini yetiştirme kavramlarının bir arada ele alındığı bir çalışmaya bugüne kadar rastlanılmamıştır. Bu bağlamda, bu çalışmanın bir diğer amacı ise proaktif kişiliğin, işveren markası ile işte kendini yetiştirme arasındaki olası ilişkiye dair düzenleyici etkisini araştırmaktır.Bu çalışmanın araştırma verisi, Türkiye’de çalışmakta olan 255 kişiden elde edilmiştir. Analizler göstermiştir ki, işveren markası ve işte kendini yetiştirme arasında güçlü ve pozitif bir ilişki vardır. Öte yandan, proaktif kişiliğin işveren markası ile işte kendini yetiştirme arasındaki ilişki üzerinde anlamlı düzenleyici etkisine rastlanılmıştır. Ayrıca, çalışmanın örnekleminde bazı demografik gruplar arasında anlamlı farklılıklar görülmüştür.Son kısımda, çalışmanın sonuç ve sınırlılıkları tartışılarak kurumlara ve gelecek çalışmalara yönelik öneriler sunulmuştur.

The main aim of this study is to examine the relationship between employer branding and thriving at work. As far as it has been seen, no study encountered on the interaction effect of employer branding and thriving at work so far. In this regard, another goal of this study is to investigate the moderating effect of proactive personality on the potential relationship between employer branding and thriving at work.Data were collected from 255 employees in Turkey and the statistical analyses showed that there is a strong and positive relationship between employer branding and thriving at work. In addition, a significant moderating effect of proactive personality on the relationship between employer branding and thriving at work was encountered. Further, some significant differences were found among the demographic groups within the current sample.The results and limitations of the study were discussed. It was made suggestions for organizations and future studies in the last part of the study.
Keywords: Business; İşletme; İşte Kendini Yetiştirme; İşveren Markası; Proactive Personality; Proaktif Kişilik Employer Branding; Thriving at Work