Hücresel/mobil haberleşme laboratuarının düzenlenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2000)
Günümüzde mobil haberleşme sitemleri giderek yaygınlaşmaktadır. Hücresel mobil haberleşme sistemlerinin yaygınlaşması, sadece ileri teknoloji takibi yapan mühendislik bölümlerini değil, aynı zamanda Teknik Eğitim Fakülteleri, Haberleşme Bölümlerini de ilgilendirmektedir. Bu bölüm derslerinden birinin hücresel haberleşme isimli yada aynı kapsamda başka bir ders olması kaçınılmazdır. Buna paralel olarak, dersleri uygulamalı olan bu bölümlerde, bu ders tipi için laboratuar da kurulması gerekecektir. Bu çalışma, söz konusu duruma çözüm üretmeyi amaçlar. Bu çalışmada hücresel haberleşmenin laboratuar çalışması yapan öğrencilere, sistemin ilkeleri modellenerek anlatılması esas alınarak, labaratuvar müfredatı, bileşenleri ve ilkeleri incelenecektir. İçerik olarak; giriş, hücresel haberleşme,, laboratuar müfredatı;, teknik malzeme, deneyler incelenecektir.

Nowadays, mobile communication systems, gradually, become widespread. Development of Cellular mobile communication system such as GSM interests not only engineering departments which follow advanced technologies, but also telecommunication department of technical education faculties. It is inevitable that one of lessons of these departments is "Cellular Communication" named or another lesson which has same content. At the same time, in these education departments which their lectures are applied in laboratory, arrangement of a laboratory for this lesson will be needed. This work intends that suggesting a solution above situation. In this paper, to explain to the Student who are studying cellular communication laboratory by modeling system principles to laboratory condition, laboratory curriculum, components and principles will be examined. In this paper, It was examined that introduction, cellular radio, laboratory curriculum, technical equipment, principle procedure.
Cellular radio labarotory arrangement