FİNANSAL KİRALAMA (LEASING) VE EKONOMİ İÇİN ÖNEMİ: RİSKLER AVANTAJLAR - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Çalışmada Leasing ya da finansal kiralama biçiminin finans hakemliğinde ekonomi için 2008 küresel kriz sonrası ilgi görmesinin nedenleri iredelenmektedir. Leasing sözleşme türleri ve bu sözleşmelerin factoring ve fortfaiting den farkları ve mülkiyeti uzun vadeli bir ilişkiyle ele alma biçimi de bildiri açısından önemlidir. Ayrıca, Leasing finans biçiminin KOBİ ler açısından dünyada sık kullanılan ülkelerde (Avustralya ve Kanada) vergi avantajıyla yönlendirildiği ve asimetrik informasyonu azallttığı gözlenmektedir. Özetle genel olarak hizmetler sektöründe ilgi gören Leasing ekonomide KOBİler açısından bazı riskler ve avantajlar getirmektedir

The reasons for the interest in post-2008 global crisis for the economy in finance in the form of leasing or leasing in the work are underlined. The types of leasing contracts and the way in which these contracts handle factoring and fortfaiting denominations and ownership in a long term relationship are also important from the point of view of the assertion. In addition, it is observed that Leasing financing style is driven by tax advantage in the countries that are frequently used in the world (Australia and Canada) in terms of SMEs and diminishing asymmetric information. In summary, Leasing, which is
LEASING AND IMPORTANCE TO ECONOMY: SOME RISKS, ADVANTAGES
Keywords: Tarih