İstanbul’daki tütün işçileri ve reji idaresi (1883-1925) - Alan, Mehmet Mubarek (My University, 2017)
Bu çalışmada tütünün keşfedilmesi, keşfedildikten ABSTRACT The thesis explains that discovery of tobacco
Keywords: 19. yy; 19. Yy. Regie Company; 19th Century; Cibali; Ekonomi; Grev; İstanbul; İşçi Hareketleri; Labor Movements; Osmanlı Ekonomisi; Osmanlı Fabrikaları; Osmanlı İmparatorluğu; Ottoman Economy; Ottoman Factories; Reji Şirketi; Strike; Tarih; Tobacco; Türkiye; Tütün; Tütün endüstrisi; Tütün işçileri