Uzun vadeli konut finansmanı sisteminin (mortgage) Türk konut sektörü içerisindeki yeri ve satınalma eğiliminin belirlenmesine yönelik uygulama - I - (:unkn) unknown (My University, 2009)
2004 yılı sonrası Türkiye’de enflasyonun istikrarlı bir sekilde düsmesi sonucu faizlerin de bu düsüse paralel olarak geçmise oranla uygun yüzdelere inmesi ve Uzun Vadeli Konut Finansmanı (mortgage) Yasasının 2007 yılında yürürlüğe girmesiyle Türk konut sektöründeki hareketlenme hem talep hem de arz cephesinde çesitli değisim ve gelisimlere neden olmustur. İki bölümden olusan bu çalısmanın ilk bölümünde, mortgage sisteminin Dünya ve Türkiye’deki gelisimi incelenmis ve ülkemizde ki mevcut durumuna iliskin teorik saptamalarda bulunulmustur.

Since 2004, inflation has been started to fall stabilized that parallely causes a decline in the interest rates compare to the past in Turkey. After the entry into force of mortgage law in 2007, a recovery in Turkish domicile sector has been caused some improvements and changes in both demand and supply side. In this paper consists of two part. In the first part, development and implications of mortgage system in the world an Turkey has been emphasized. Also theoretical findings about current position of Turkey is stated.
The place of mortgage system in Turkish domicile sector and an application for determining the inclination aptitude
Keywords: İktisat; Tarih; İşletme