Kurumsal Kimliği Marka Yaratma Sürecindeki İşlevi - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Özet: Kurumsal kimlik çalışmasını oluşturan kurumsal görünüm, kurumsal iletişim ve kurumsal davranış alanları kurumsal kimlik sisteminin bileşenleri olarak nitelenir. Bu alanların entegrasyonu ile oluşan güçlü, inandırıcı ve tutarlı bir kurumsal kimlik, dikkat çekme, bilgi verme, farkmdalık sağlama, ikna etme ve tutum oluşturma süreçlerini gerçekleştirerek kurumsal marka veya ürün markası imajı oluşumuna direkt katkıda bulunur. Ürün markasına ilişkin çeşitli mesajlar davranış, iletişim ve görsel unsurlar aracılığı ile etkileşim içinde bulunulmak amaçlanan hedef kitlelere iletilir. İlgili marka hakkında hedef kitlenin tanımladığı, bildiği ve onunla ilişkilendirdiği inançları, duyguları ve izlenimlerinin iç etkileşimi sonucunda oluşan anlamlar dizisi niteliğinde olan marka imajının oluşumunda markanın görsel, davranışsal ve iletişim gibi kimlik öğelerinin belirleyicidir.

Abstract: Corporate identity is associated with the way in which a company presents itself to its target groups. The concept has gradually been broadened and become more comprehensive, and its now taken to indicate the way in which a company presents itself by the use of symbols, communication and behavior. These there three elements constitute the so called corporate identity mix. All elements in the corporate identity mix can be used both internally and externally to present the personality of an enter price, according to an agreed company philosophy. Corporate identity may therefore be regarded as the manifestation of a bundle of characteristics which form around the organization, displaying its personality. At the same time corporate identity program creative product brand identity and image.
The Function of Corporate Identity in Order to Create Brand Image