Cox regresyon modeli ile finansal başarısızlığın belirlenmesi üzerine bir uygulama - Işık, Alev (My University, 2007)
COX REGRESYON MODELİ İLE FİNANSAL BASARISIZLIGIN BELiRLENMESİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA Bu çalısmada, finansal basarısızlık riskini etkileyen faktörleri tespit edebilmek amacıyla sadece Türk Ticari Bankacılık Sektörü’ne ait bir Cox Regresyon Modeli olusturulmaya çalısılmıstır. Bu amaçla birinci bölümde arastırma konusunun seçilme amacına ve çalısmanın genel hatlarına deginilmistir. kinci bölümde finansal basarısızlık konusu ele alınmıs ve bu alanda yapılan literatür taraması sonucu, basta bankacılık sektörü olmak üzere tüm sektörlerdeki finansal basarısızlık çalısmaları ve özellikle de tıp, toplumsal ve finansal olmak üzere çesitli alanlardaki Cox Regresyon Analizi çalısmaları hakkında bilgi verilmistir. Üçüncü bölümde Cox Regresyon Analizi ayrıntılı olarak incelenmistir. Dördüncü bölümde Türk Ticari Bankacılık Sektörü üzerine Cox Regresyon Analizi ile yapılmıs finansal basarısızlık zamanı çalısmasına yer verilmistir. Sonuç bölümünde ise yapılan uygulamadan elde edilen bulguların yorumları yapılmıstır.

AN APPLICATION ON DETERMINATION OF FINANCIAL FAILURE WITH COX REGRESSION MODEL In this study, with the aim of determining factors that influence the risk of financial failure, a Cox Regression Model, exclusively for Turkish Commercial Banking Sector was tried to be created. Having this in mind, in the first chapter, the reason to choose that research subject and the main framework of the study are mentioned. In the second chapter, the issue of financial failure is handled and as the result of literature search in this area, information on financial failure studies in all sectors, primarily the banking sector, and the Cox Regression Analysis in various areas, particularly the medicine, social and financial was given. Through the third chapter, the cox regression analysis is examined in a detailed fashion. The fourth chapter is on the financial failure timing study with the Cox Regression Analysis on Turkish Commercial Banking sector. Lastly, in conclusion, the findings of the applied case were interpreted.
Keywords: Ekonometri; Finans; Resresyon Analizi