Türk Bankacılık Sektörünün FinTek’ler Karşısında A’WOT Analizi - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu çalışmanın amacı Türk Bankacılık Sektörünün Finansal Teknolo-ji Şirketleri (FinTek’ler) kaşısındaki durumunu A’WOT yöntemi ile analiz etmek ve Türk bankalarına FinTek’ler karşısında uygulayabileceği stra-teji önerilerinde bulunmaktır. Bu doğrultuda Türk Bankacılık Sektörünün FinTek’ler karşısında SWOT analizi yapılarak, A’WOT yönteminde ihti-yaç duyulan hiyerarşik yapı oluşturulmuştur. Bu sayede, Türk Bankacılık Sektörünün FinTek’ler karşısındaki güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmiş, FinTek’lerin Türk Bankacılık Sektörü için yarattığı tehditler ve fırsatlar ortaya konulmuştur. Konunun uzmanları ile yapılan anketlerden elde edi-len bulgular doğrultusunda Türk bankalarının FinTek’leri bir fırsat olarak gördüğü sonucuna ulaşılmış ve Türk Bankacılık Sektörüne FinTek’ler kar-şısında uygulayabileceği strateji önerilerinde bulunulmuştur.

This study aims to analyze the situation of the Turkish Banking Sector against FinTechs with the A’WOT method and to make strategy recommendations to the Turkish banks against FinTechs. In this respect, SWOT analysis of the Turkish Banking Sector against FinTechs was studied and the hierarchical structure needed in A’WOT method is formed. In this way, the strengths and weaknesses of the Turkish Banking Sector against FinTechs were identified and threats and opportunities created by the FinTechs for the Turkish Banking Sector were revealed. According to the findings obtained from the surveys conducted with the experts of the subject, it is concluded that Turkish banks see FinTeks as an opportunity. According to this result, strategy suggestions were made to the Turkish Banking Sector.
A’WOT Analysis of Turkish Banking Sector Against FinTechs