Oksijen bazlı ağartıcı temizlik malzemelerinin pamuklu kumaşlardaki sararma üzerine etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2002)
Günümüzde ev tipi çamaşır makinelerinde kullanılan deterjanlar, yüzey aktif maddelerin yanında ağartma maddeleri ve yardımcı maddeler de içermektedir. Yaygın olarak kullanılan oksijen bazlı ağartıcı maddeler içeren deterjanlar ile yapılan yıkamalarda, pamuklu kumaşlarda temizleme işlemi yanında sarılık etkisinin azalırken beyazlık etkisinin artmakta olduğu görülmektedir. Bu amaçla, çalışmada oksijen bazlı ağartıcı temizlik maddeleri kullanılarak %100 pamuklu kumaşlar üzerinde sararma etkisi incelenmiş ve sonuçları L8 deney dizaynına göre istatistiksel olarak analiz edilmiştir.

Nowadays, detergents used in domestic washings are consist of surface active agents as well as bleaching materials and auxiliary agents. The washings carried out with oxygen based bleaching materials, are widely used in detergents for cleaning purposes can decrease the yellowness effect of cotton fabrics while increasing its whiteness. For this reason, the effect of oxygen based bleaching detergents on the yellowness of %]()() cotton fabrics were studied and the results were statistically analysed by the L8 experimental designs.
The effect of oxygen based bleaching detergents on the yellowness of cotton fabric
Keywords: Biyoloji; Kimya, Analitik; Çevre Bilimleri; Mühendislik, Kimya; Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test; Malzeme Bilimleri, Tekstil