Teritoryal çatışma ve çözüm dinamikleri: Gürcistan örneği - Phutkaradze, Indıra (My University, 2017)
1991 yılında SSCB’nin dağılması hem dünya siyasi tarihi hem de Avrasya siyasi coğrafyası bakımından yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. ABSTRACT The fall of the USSR in 1991 was the beginning of a new era in terms of world political history and Eurasian political geography.
Keywords: AB; ABD; Abhazya; Abkhazya; Conflict Resolution; Çatışma Çözümleri; Dış ilişkiler; Ethnic Conflict; Etnik Çatışma; EU; Georgia; Gürcistan; Kafkasya; NATO; Russia; Rusya; Samacablo (South Ossetia); Samaçablo (Güney Osetya); Siyaset ve yönetim; Sosyal durum; Tarih; USA