Rekabet stratejileri ve örnek bir sektör analizi - Özkan, R. Bilgen (My University, 2007)
REKABET STRATEJİLERİ VE ÖRNEK BİR SEKTÖR ANALİZİ Küreselleşme ve global entegrasyon süreciyle birlikte rekabet olgusunun varlığı daha güçlü bir biçimde hissedilmeye başlanmıştır. Ekonomik birimler sözkonusu rekabet ortamında iktisadi faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak ve karlarını maksimize etmek için kaynaklarını, ticari yapı ve kültürlerini yeniden değerlendirip, kendilerine uygun olan rekabet stratejisini seçmeli ve bu doğrultuda faaliyetlerine devam etmelidirler. Bu çalışmada, firma, endüstri ya da ulusal çapta uygulanabilecek rekabet stratejisi alternatiflerine dair bir literatür araştırması yapılarak, seçilecek stratejilerin özellikleri ve olası sonuçları belirlenmiştir. Çalışmayı aydınlatmak amacıyla bağımsız dış denetim sektörü incelenerek, sektörün özellikleri ve uygulanan rekabet stratejileri tespit edilmiştir. Buna göre, sektörde genelde odaklanma ve farklılaşma stratejileri uygulanmakla birlikte, özellikle son dönemlerde birleşme ve satınalma stratejilerinin ön planda olduğu saptanmıştır.

COMPETITION STRATEGIES AND A SAMPLE SECTOR ANALYSE Entity of the competition fact has been started to felt stronger with globalisation and integration times. In this occasion , economic units must reevaluate their sources, trading structures and cultures; choose the best competition strategy for themselves and continue their activities in this way for getting the activity permanency and profit maximization. In this case, a literature researching was done and later specified strategy characters and possible results regarding to alternative strategies that applicable for firm, industry and national scopes. For light up to this thesis study, the audit sector was examined and sector features and applied competition strategies fixated. According to this ; focus and differantiation strategies are applied generally, but along with this, merger and acquisition strategiesare in vogue especially at the last times.
Keywords: Denetim; Ekonomi_Rekabet; Rekabet; Rekabet Stratejileri