Sınai mülkiyet aleyhine cürümler - Bayındır, Sinan (My University, 2005)
Sınai mülkiyet aleyhine işlenen suçlar markalar, patentler, endüstriyel tasarımlar, coğrafi işaretle,r olarak dört ana başlık halinde sıralanan bu sınai mülkiyet haklarının yanında ıslahçı hakları gibi diğer sınai mülkiyet hakları konusunda da kısa detaylar verilmiştir. Suç ve ceza hükümleri içeren 4128 ve 4193 sayılı kanunlarla getirilen cezai hükümler bu hakların daha etkin olarak korunmasını sağlamıştır. Tezin ilk kısmında sınai mülkiyet hakkı kavramının anlamı ve bu hakların tarihsel boyutu ele alınmıştır. Yine sınai mülkiyet haklarına ilişkin uluslarası sözleşmeler değerlendirilmiştir. Son olarak da bu hakların etkin korunması açısından tazminat ve cezai yaptırım yollarından hangisinin daha faydalı olacağı vurgulanmıştır. The four main types of IP are: ·patents for inventions - new and improved products and processes that are capable of industrial application ·trade marks for brand identity - of goods and services allowing distinctions to be made between different traders ·designs for product appearance - of the whole or a part of a product resulting from the features of, in particular, the lines, contours, colours, shape, texture or materials of the product itself or its ornamentation; ·copyright for material - literary and artistic material, music, films, sound recordings and broadcasts, including software and multimedia
Keywords: Kamu Hukuku