Marka yönetiminin satınalma davranışı üzerindeki etkileri - Çetin, Meltem (My University, 2003)
Tüketici için pazara sunulmuş her üründe kıran kırana bir markalar savaşı yaşıyoruz. Sınırsız marka konumlandırma stratejileri içerisinde hergün yüzlerce mesaj bombardıman ı altında kalan biz tüketicilerin, bu durumdan ne derece etkilendiği, nasıl yönlendirildiği, neredeyse bizim adımıza karar verip ihtiyaçlarımızı ayağımıza kadar getiren marka yöneticilerinin ne tür verilerle yola çıktığı bu araştırmada irdelenmektedir. Marka, satınalma davranışı, insan psikolojisi, marka değeri ve yönetimi pazarlama kavramı çerçevesinde açıklanmıştır. Markalar ile kuşatıldığımız ve artık yaşantımızda markasız ürünlere yer olmadığı önemli bir gerçektir. We are the withnesses of a war of brand which presented for the consumers in the market. Hundreds of brand positioning strategies bombs the consumers wih hundreds of mesages every minute. This study researches how consumers react, how they effected, the brand mangers who any moment decides our needs for us, uses what kind of datas. Brand is determined by consumers behaviors, human psychology, brand value, bramd managment and marketing strategies. We are surrounded by brands and there is no non-branded product in our life.
Keywords: Marka Yönetimi