Lokasyon bazlı pazarlamada kullanılan mobil uygulamaların tüketici davranışı açısından incelenmesi - Açıkelli, Buşra (My University, 2019)
Lokasyon bazlı pazarlama günümüzde kullanılan modern pazarlama yöntemlerindenbiri olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birliktemobil araçlar aracılığı ile kullanılan mobil uygulamalar, sahip olduğu olanaklarla çokboyutlu bir iletişimi tüketiciden tüketiciye olmanın yanı sıra işletmeler ve tüketicilerarasında da sağlamasıyla mobil uygulamalar aracılığı ile yapılan reklam vekampanya çalışmaları pazarlamanın yeni trendlerinden biri haline gelmiştir. Mobiluygulamaların tüketicilerin konum bilgilerini işletmelere bir pazarlama aracı olaraksunması, işletmelerin pazarlama stratejilerini şekillendirebilmeleri için önemli birkanal olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araştırmanın temel amacı, lokasyon bazlıuygulamalardan Instagram kullanıcılarının mobil pazarlamaya karşı tutumunuetkileyen faktörlerin ortaya konulmasıdır. Araştırma 387 Instagram kullanıcısıüzerinde anket yöntemi ile yapılmıştır. Bu çalışma sonucunda çıkan verilerleakademik literatüre ve pazarlama çevresine katkı sağlacağı düşünülmektedir

Location based marketing is one of the modern marketing fields. With thedeveloping technology, applications on mobile tools has been able to provide amulti-dimensional communication between consumers and also businesses andconsumers as well. Thus, mobile marketing through mobile applications has been amajor trend for marketing strategies. The main goal of this research is to examine thefactors affecting attitude toward mobile marketing of consumers using Instagram,one of the main location based mobile applications. Regarding this research, a surveyhas been made on 387 Instagram users. Consequently, we aim to contribute toacademic literature and marketing environment using the outcome of this study.
Keywords: Attitude; Business; Instagram; İşletme; Location Based MobileApplications; Lokasyon BazlıMobil Uygulamalar; Marketing; Mobil Pazarlama Consumer Behaviour; Mobile Marketing; Pazarlama; Tutum; Tüketici Davranışı