Mecmü’a-i Neza’ir (vr. 150b-250a): (Süleymaniye Kütüphanesi H. Hüsnü Paşa 1031) inceleme-tenkitli metin - Samancı, Metin (My University, 2013)
“Mecmū¤a-i Nežā¢ir (vr. 150b-250a) (Süleymaniye Kütüphanesi H. Hüsnü Paşa 1031) İnceleme - Tenkitli Metin” adını taşıyan bu çalışmada, on altıncı yüzyılın sonları ve on yedinci yüzyılın başlarında derlendiği tahmin edilen nazire mecmuasının tenkitli metni hazırlanmış ve bu metin esas alınarak eser üzerinde şekil ve muhteva incelemesi gerçekleşmiştir. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde eser şekil, muhteva bakımından tetkik edilmeye çalışılmıştır. İkinci bölümde ise eserin tenkitli metni ortaya konmuştur.

In this study named “Mecmū¤a-i Nežā¢ir (vr. 150b-250a) (Süleymaniye Kütüphanesi H. Hüsnü Paşa 1031 The Critical Text”, the critical text of nazeerah macmuas which are presumed to have been collected in late sixteenth and early seventeenth centuries is provided and based on this text, the form and the content of the macmuah has been analyzed. The study consists of two parts: In the first part, the macmuah has been analyzed in the aspects of form, literary language, and style. In the second part, the critical text of the macmuah has been studied on and provided.
Keywords: Türk Dili