Biyogaz-dizel çift yakıtlı dizel motor üzerine bir araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışmada biyogazın çift yakıtlı bir dizel motorda ana yakıt olarak kullanılmasıyla elde edilen silindir basınçları, özgül yakıt tüketimleri ve egzoz emisyonları deneysel olarak incelenmiştir. Deneylerde motor devri 1750 d/d'da sabit tutulurken, motor yükü 50 Nm, 75 Nm ve 100 Nm olarak değiştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar biyogazın dizel motorlarda is emisyonunun azaltmasında kullanılabileceğini göstermiştir. Dizel motorda biyogaz kullanılması ile HC emisyonları ve maksimum silindir basınçları tüm yüklerde artmıştır. NOx emisyonları ise düşük yükte azalırken yük artışına bağlı olarak yükselmiştir. Püskürtme zamanlamasının ayarlanması, sıktırma oranının azaltılması, farklı yağlama yağlarının kullanılması gibi değişiklikler, biyogaz-dizel çift yakıtlı motorda hem performansın arttırılması hem de egzoz emisyonlarının düştürülmesini sağlayabilir

In the present study, cylinder pressures, brake specific fuel consumptions and exhaust emissions of a dual fuel diesel engine used biogas (%60 CH4-%40 CO2) as main fuel was examined experimentally. Experiments were conducted at 1750 rpm under 50 Nm, 75 Nm and 100 Nm loads. Results showed that biogas could be used in diesel engines for reducing soot emissions. HC emissions and maximum cylinder pressures increased for all engine loads with using biogas in diesel engine. NOx emission decreased at low engine load but increased depending on the rise of engine load. The modifications such as adjusting injection timing, decreasing compression ratio and using different lubrication oils can be used for not only increasing performance but also lowering exhaust emissions of a biogas-diesel dual fuel engine
A research on biogas-diesel dual fuel diesel engine