Cemaleddin İshak B. Muhammed El-Karamani’nin “Et-Tevabi Fi’s-Sarf” adlı eserinin tahkiki - Ekizer, Duran (My University, 2004)
Kur'ân-ı Kerim'i anlamak isteyen kişinin Arapça'yı çok iyi öğrenmesi gerekir. Sarf ilmi Arapça gramerinin en temel kısmıdır. Cemaleddin İshak b. Muhammed el-Karamani'nin et-Tevabi fi's-sarf adlı eseri de Arapça gramer kitaplarının önemlilerinden birisidir. Kitap İstanbul'da yazılmıştır. Bu kitap Sarf ilmi'nin genel mevzularını içermektedir. Sonuç olarak, bu araştırma bu kitabın Sarf ilmi ile alakalı olarak yazılmış farklı kitaplardan birisi olduğunu ortaya koymaktadır. The person who want to understand Quran should learn Arabic wery well. The science of Sarf is basic part of Arabic. Cemaleddin İshak b. Muhammad el-Karamani's book at-Tavabi fi's-sarf is one of the important books about Arabic grammar. This book includes general subjects of Sarf. Consequently, this research proves that this book is one of the boks which had written in a different manner about science of Sarf.
Keywords: Arap Edebiyatı