Seyyid Hasan'ın Günlüğü, II. cilt (H.1073-1075/ M.1662-1664), (inceleme-metin) - Akkılık, Ayşe (My University, 2019)
Seyyid Hasan’ın Sohbetnâme’si, Osmanlı’dan günümüze ulaşmış ilk günlüklerden olup bu tür eserler arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Eser, iki cilt olup yazmadır. Bu çalışmaya esas teşkil eden Sohbetnâme adlı eserin ikinci cildi (H.1073-1075/ M.1662-1664) tarihleri arasındaki kayıtlardan oluşmaktadır.

Sohbetname of Seyyid Hasan is one of the first journals that have survived until today and it has an importance place among such artefacts. It is a manuscript consisting of two volumes.
Keywords: Conversation; daily; günlük Seyyid Hasan; Seyyid Hasan; Sohbetnâme