Bilim kurgu etkinliklerinin fen bilgisi öğretmen adaylarının bilimsel bilgiyi kavramalarına, bilimsel okuryazarlıklarına ve bilime karşı tutumlarına etkisi - Tatlı, Ercan (My University, 2017)
Bu araştırmada, Bilim Kurgu Film İzleme ve Bilim Kurgu Hikâye Yazma Etkinliklerinin Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Bilimsel Bilgiyi Kavramalarına, Bilimsel Okuryazarlıklarına ve Bilime Karşı Tutumlarına Etkisini incelemek amaçlanmıştır. Çalışmada, nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin birlikte kullanıldığı karma araştırma yöntemine başvurulmuş, nicel araştırma desenlerinden “deneysel desen”, nitel araştırma desenlerinden ise “durum çalışması” kullanılarak aşağıdaki sorulara yanıt aranmıştır

The purpose of the study is to search for the effect of Science Fiction Movie Watching and Science Fiction Story Writing Activities on Science Teacher Candidates’ Scientific Literacy, Attitudes Towards Science and Understanding of Science Concepts.
Keywords: Araştırma; Attitude Towards Science; Bilim Kurgu Film İzleme; Bilim Kurgu Hikaye Yazma; Bilimsel bilgi; Bilimsel Bilgi Science Fiction Movie Watching; Eğitim ve öğretim (İlk); Fen bilgisi; Fen Bilgisi Öğretmen Adayları; Öğrenciler; Science Fiction Story Writting; Science Teacher Candidates; Scientific Literacy; Türkiye; Understanding Scientific Concept