Pazarlama halkla ilişkilerinde sosyal medya uygulamaları - Toros, Dilara Kantemir (My University, 2012)
Pazarlama Halkla İlişkileri, Sosyal Medya, Sosyal Medya Ekosistemi, Pazarlama Halkla İlişkileri Uygulamaları ÖZET PAZARLAMA HALKLA İLİŞKİLERİNDE SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI Bu çalışma, Safko ve Brake tarafından 2009 yılında tanımlanan sosyal medya ekosistemi içinde kurum ve/ veya kuruluşların kullanacakları pazarlama halkla ilişkileri uygulamalarına yönelik kapsamlı bir kaynak oluşturmayı hedeflemektedir. Gerek Harris ve Whallen tarafından 2006 yılında kategorize edilmiş olan pazarlama halkla ilişkilerinin uygulama alanlarının ve sosyal medya ekosisteminin bir arada sunulduğu kavramsal çerçeve; gerekse kurumların sosyal medya ekosistemini halkla ilişkiler uygulamalarında kullanım oranlarını ölçmeye yönelik çalışmanın, Türkiye’de bu alanda ilk olması açısından, kurumların pazarlama halkla ilişkileri uygulamalarına katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Marketing Public Relations, Social Media, Social Media Ecosystem, Marketing Public Relations Tools

USAGE OF SOCIAL MEDIA IN MARKETING PUBLIC RELATIONS This thesis is targeting to become a significant source for the for-profit and non-profit organizations and entities in the area of marketing public relations as described by Safko and Brake in 2009 in their social media ecosystem. This thesis not only analyzes the application areas of the marketing public relations and fundamental framework of social media ecosystem as categorized by Harris and Whallen in 2006; but it also examines private sector companies and organizations which apply latest social media tools in their marketing public relations efforts. As a first in Turkey in this topic, this thesis is also targeting to become a supporting document for companies which are expanding into the marketing public relations projects.
Keywords: Halkla İlişkiler; Halkla İlişkiler_Pazarlama; Medya Ekosistemi; Sosyal Medya