Amerika Birleşik Devletleri-Sovyetler Birliği ekseninde Türkiye-İsrail ilişkileri (1948-1982) - Ör, Çiğdem (My University, 2018)
Kuruluşundan itibaren Arap topraklarındaki genişlemesini sürdüren İsrail’in arkasına aldığı ABD desteğine dayanarak varlığını sağlamlaştırdığı Orta Doğu’da ilk yerleşimlerini komünizm etkisinde kurması yeni ülkenin belirgin tezatlığını oluşturmuştu.

The significant oppositeness of the new country was created by the fact that the first settlements of Israel, which has continued to expand in the Arabic lands since its foundation, in the Middle East where it strengthens its existence with support of the USA was established under communism's impact.
Keywords: Dış ilişkiler; Foreign relations; Israel; İsrail; Middle East; Ortadoğu Israel; Turkey; Türkiye