6502 SAYILI YENİ TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDAKİ KANUN'UN TÜKETİCİ KREDİLERİ BAKIMINDAN GETİRDİĞİ YENİLİKLER - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Tüketici kredisi, tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şekli olarak tanımlanabilir. Tüketici kredisi ihtiyaç mallarının ihtiyaç zamanında satın alınmasına, bunların karşılığı olan ödemelerin ise ileri tarihte ve gelecekteki gelirlerle yapılmasına olanak verir. Tüketici Kredileri, 6502 Sayılı Yeni Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 22. Maddesinde düzenlenmiştir. 6502 Sayılı Yeni Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu konuda tüketiciyi koruyucu önemli yenilikler getirmiştir. Sözleşmelerde özel şekil şartları, değişiklik yapma kısıtlamaları, tüketicinin belli sürede cayma hakkı, tüketiciden alınabilecek faiz ve masraflar konusunda kısıtlamalar kredi alan tüketiciyi koruyan başlıca yeniliklerdir.

Consumer credit could be defined as the form of a loan to meet the financing of goods and services purchased. Consumer credit allows the purchase of needed goods on time but with a later date of payment and with future income. Consumer Loans are regulated in Article# 22, on the new Consumer Protection Law # 6502. New Consumer Protection Law # 6502 has brought important innovations on consumer protection. Specific conditions in the contract forms, restrictions on modifications, the right of consumers' withdrawal in a certain period of time, restrictions on interests and expenses which may be taken from the consumer credit borrower are the main innovations that protect the consumer.
THE INNOVATIONS THAT THE NEW CONSUMER PROTECTION LAW NR.6502 BROUGHT ABOUT IN TERMS OF CONSUMER LOANS
Keywords: Hukuk