Kurumsal bilginin stratejik planlamadaki rolü - Yıldız, Asiye Kakırman (My University, 2005)
Bu çalışmanın amacı, kurumsal bilgi ve stratejik planlama kavramlarının kurumlar için olan önemini ortaya koymak ve bu iki kavram arasındaki ilişkiyi tespit edebilmektir. Bu nedenle, Tuzla Belediyesinde bir alan çalışması yapılmış ve Tuzla Belediyesinin stratejik planını hazırlarken kurumsal bilgiden ne derece istifade ettiği incelenmiştir. Sonuç olarak, Tuzla Belediyesinin stratejik planını hazırlarken kurumsal bilgi kaynaklarından istifade ettiği görülmüştür. Buna göre, kurumsal bilginin stratejik planlamadaki rolü şöyledir: 1-Planlama öncesi veri toplama aşamasında. 2-Kurumsal davranış biçimlerinin yaygınlaştırılmasında. 3-Kurumun dış çevresindeki gelişme değişimleri anlayıp yorumlamada. 4-Kurumsal hedef ve stratejilerin doğru tespit edilmesinde. 5-Stratejik planın sağlıklı olması ve etkin olarak kullanılmasında. The purpose of this study is to demonstrate the importance of the concepts of organizational knowledge and strategic planning to organization and to define the relationship between these their concepts. A field study was carried out in Tuzla Municipality and the extent to which Tuzla Municipality made use of organizational knowledge which preparing strategic planning was examined. As a result, it was observed that Tuzla Municipality made use of organizational knowledge sources in the preparation of strategic plannig. Accordingly, the role of organizational knowledge in strategic planning as follows: 1-in the pre-planning phase of collecting data. 2-in spreading organizational methods of working. 3-in the understanding and interpretation of external developments and changes. 4-in the correct definition of the aims and strategies of the organization. 5-in the effective implementation of the strategic planning.
Keywords: Belge Yönetimi; Kurumsal Bilgi; Stratejik Planlama