İnternette fiyat indirimlerinin anlık satın alma, bilişsel çelişki ve iade niyeti üzerinde etkisi - Shirinov, Azar (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı internette fiyat indirimlerinin çevrimiçi anlık satın alma, bilişsel çelişki ve iade niyeti üzerinde etkisini incelemektir. Ayrıca çevrimiçi anlık satın almanın bilişsel çelişki ve bilişsel çelişkinin ürünü iade niyeti üzerinde etkisini incelemektir. Araştırma kapsamında çevrimiçi anket yoluyla veri toplanmıştır. Çalışmanın örneklemi 494 kişiden oluşmaktadır. Toplanan veriler frekans analizleri sonrasında, güvenilirlik, faktör ve regresyon analizine tabi tutulmuştur. Araştırmada test edilen tüm hipotezler kabul edilmiştir.

The purpose of this study is to determine the effect of price discounts on online impulse buying, cognitive dissonance and return intention on the internet. The data was collected through an online survey. The sample in this study amounted to 494 people. The collected data were subjected to reliability, factor and regression analysis after frequency analysis. The results showed that all hypotheses are accepted.
Keywords: Bilişsel Çelişki; Business; Cognitive Dissonance; Çevrimiçi Anlık Satın Alma; Çevrimiçi Satış Özendirme; Fiyat İndirimleri; İade Niyeti Sales Promotions; İşletme; Marketing; Online Impulse Buying; Online Sales Promotions; Pazarlama; Price Discounts; Product Return Intention; Satış Özendirme