HALKLA İLİŞKİLER PERSPEKTİFİNDE KİTLESEL FONLAMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
İletişim teknolojilerindeki gelişmeler hem halkla ilişkiler uygulamalarının gelişmesine hem de yeni uygulama alanlarının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Artık halkla ilişkiler yeni teknolojilerin kullanımı ile bireye çok farklı açılardan ulaşabilmekte ve bireye özel mesaj aktarımı yapılabilmektedir. Böylelikle halkla ilişkilerin temelini oluşturan hedef kitleye mesaj aktarma ve hedef kitlede davranış değişikliği yaratma süreci yep yeni bir boyut kazanmıştır. Bu yüzden de halkla ilişkiler profesyonelleri dijital temelli yeni iletişim platformlarında uygulama alanları yaratmaktadırlar. Son yıllarda her geçen gün popüleritesi artan kitlesel fonlama web sayfaları da önemli bir mesaj aktarma platformuna dönüşmüş olup, hem bireyler hem de halkla ilişkiler profesyonelleri tarafından oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada kitlesel fonlama web sayfalarının nasıl halkla ilişkiler aracı olarak kullanılacağı araştırılmış olup, konu hakkında yapılan literatür ve netnografik araştırma sonucunda kitlesel fonlamanın bir halkla ilişkiler aracı olarak kullanılmasına yönelik öneriler geliştirilmiştir.

Developments in communication technologies caused both the development of practices of public relations and emergence of new practice areas. Now, public relations can reach the individuals from various different aspects and can transfer private messages to the individuals with use of new technologies. Thus, transferring messages to the audience and creating a behavioural change on the audience, which are the bases of public relations, have acquired a new dimension. For this reason, professionals of public relations are creating practice areas in new digital-based communication platforms. Crowdfunding web pages, whose popularity has been increasing each passing day in the recent years, have become an important platform of transfer of messages, and have started to be used frequently by both the individuals and the professionals of public relations. This study researches how crowdfunding web pages can be used as a means of public relations and makes suggestions on the use of crowdfunding as a means of public relations as a result of the literature and netnographic research on the topic.
EVALUATING CROWDFUNDING FROM THE PERSPECTIVE OF PUBLIC RELATIONS
Keywords: İş; İletişim; İktisat; Halkla İlişkiler