Ortaöğretim matematik öğretim proğramındaki paradigma dönüşümünün klasik sınavlar ile yapılan öğretmen pratiğine yansımaları - Çalışkan, Yadel (My University, 2013)
Araştırma, ortaöğretim matematik öğretim programındaki paradigma dönüşümünün klasik sınavlar ile yapılan ölçme değerlendirme sürecine(öğretmen pratigine) yansımalarını incelemiştir. 2005 yılında yapılan Ortaöğretim Matematik Öğretim Programi’ ndaki eğitim paradigmasındaki dönüşüm eğitim öğretime yeni bir bakış açısı getirmiştir. Ölçme değerlendirmede alternatif yöntemler önermektedir. Eski klasik ölçme değerlendirme yöntemlerinden yazılı yoklama tekniğinde ise yorum farkı yaratıp yaratmadığı bu araştırmanın konusudur.

The research examined reflections of paradigm transformation on the Secondary Mathematics Education Program to the assessment process on written test exams. In 2005, educational paradigm transformation of the Secondary Mathematics Education Program has brought a new perspective to the education and teaching. Alternative methods of assessment are proposed. However, the subject of this research is about a classical method of assessment technique, handmade written test exams. The effects of educational paradigm on the handmade written test exams are searched.
Keywords: constructivist education paradigm; Matematik; Mathematics; Öğrenım ve öğretim (Orta); ölçme değerlendirme; Study and teaching (Middle school); writtenexam; yapılandırmacı eğitim paradigması; yazılıyoklama tekniği assessment and evaluation