İnsan mekan perspektifinde Mersin Nusayrileri - Koncak, Meryem (My University, 2017)
IX. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülen Nusayrilik (Arap Aleviliği) kimilerine göre bir mezhep kimilerine göre ise bir yaşayış biçimidir. Nusayrilik akidesine bağlı olan insanlar kendilerini Arap Alevisi olarak tanımlamaktadırlar.

Nusayrilik (Arabian Alawism) is thought to be appear in the 9th century AC. It is a way of life for some people whilst it is considered as a religious sect by another group of people. Observers of Nusayri belief describe themselves as Arab Alawi.
Keywords: Alevilik; Bektaşilik; İslam dini; Kültür; Mersin (Türkiye); Mersin Nusayrileri; Mezhepler; Nusayri locational Segregation; Nusayri Mekansal Ayrışması Mersin Nusayriism; Nusayriler; Nusayriler (Arap Aleviliği); Nusayrilik; Tarih