Fen bilgisi öğretmen adaylarının çevre sorunlarına yönelik tutumları ile sağlıklı yaşama yönelik tutumlarının değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu çalışmanın amacı fen bilgisi öğretmen adaylarının çevre sorunlarına yönelik tutumları ve sağlıklı yaşama yönelik tutumları arasında anlamlı bir ilişkinin olup olmadığını, öğretmen adaylarının sınıf düzeyine göre çevre sorunlarına yönelik tutumları ve sağlıklı yaşama yönelik tutumlarını tespit etmektir. Bu çalışmada korelasyonel desen ve tarama modeli birlikte kullanılmıştır. Çalışma sonunda fen bilgisi öğretmen adaylarının çevre sorunlarına yönelik tutumları ile sağlıklı yaşama yönelik tutumları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Öğretmen adaylarının hem çevre sorunlarına yönelik hem de sağlıklı yaşama yönelik tutum değerlerinin sınıf seviyesine göre farklılaşmadığı tespit edilmiştir. Fen bilgisi öğretmen adaylarının çevre sorunlarına ve sağlıklı yaşama yönelik tutumlarını arttırma yönünde etkinliklerin yer aldığı eğitim-öğretim ortamlarının düzenlenmesi önerilmektedir.

The aim of this study is to investigate whether a significant relation exists between science teacher candidates attitudes towards environmental issues and their attitudes towards healthy living, and to identify whether a difference is observed for each attitude variable according to the student s current grade level. Corelational design and survey method are used in this study. At the end of the study a meaningful relation between environmental issues and healthy living was identified. It was determined that there were no significant differences with regards to student grade level between the attitudes towards environmental issues and healthy living. Related courses with activities to improve pre-service science teachers attitudes towards environmental issues and healthy living should be organized.
Evaluation of attitudes of science teacher candidates towards environmental issues and healthy living
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları