Oyun ve hayalin ilerici boyutları - Manay, Uğur (My University, 2006)
Oyun, hem altında yatan süreçlerin anlasılması hem de sanat, özgürlük, çalısma gibi kavramlarla olan iliskilerinin incelenmesi açısından çok uzun zamandır arastırmacıların çabasını üzerinde toplamıs bir olgu bir kültürel görüngüdür. Bu çalısma, oyunun psikolojik boyutunu anlamak için Vygotsky’nin toplumsal merkezli yaklasımını tanıtmaya çalısarak, oyun- kültür iliskisini; toplumbilim, folklor ve felsefe düzlemlerinde yapılan bazı tartısmalar açısından degerlendirmeye çalısmaktadır. Oyun hakkında, özellikle felsefi ve sosyolojik alanda yürütülen tartısmaların, çalısma, özgürlük, ütopya düsünceleriyle kurdukları iliskilere odaklanan bu arastırma, oyunun pozitif olanaklarını vurgulamayı amaçlamaktadır.

Play, is a cultural phenomenon, a fact that the researchers have been working on for a very long time from the point of its relations with the concepts such as art, freedom, work as well as the process lies behind it. In order to understand the psychological aspects of play, this study tries to explain Vygotsky’s social centered approach and the relation between play-culture, on the fields of sociology, folklore and philosophy. Focusing on the arguments about play especially in the field of philosophy and sociology and its relations between the ideas of working, freedom and utopia, this research aims at emphasizing the positive possibilities of play.
Keywords: İletişim; Oyunlar_Psikoloji