KÜRESEL KRİZ SONRASI MERKEZ BANKASI PARA POLİTİKALARI VE FİNANSAL SİSTEM ÜZERİNE ETKİLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Bu çalışmada küresel kriz sonrası gelişmiş ülkelerde uygulanan merkez bankalarının para politikası uygulamalarının gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye para politikaları ve bankacılık sistemi üzerine etkileri araştırılmıştır. FED, BoJ, ECB gibi gelişmiş ülke merkez bankaları kriz sonrası süreçte geleneksel olmayan para politikası uygulamalarına başlamışlardır. Gelişmiş ülkeler uyguladıkları bu geleneksel olmayan para politikası araçları uygulamaları sonucunda özellikle sermaye hareketleri yönünden etkilenmişlerdir. Gelişmiş ülke merkez bankaları ile TCMB verilerinden yararlanılarak gelişmiş ülkeler tarafından uygulanan geleneksel olmayan para politikası uygulamalarının gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye ekonomisi üzerine yansımaları ile TCMB uygulamalarının etkileri değerlendirilmiştir. TCMB'nin bu süreçte yeni para politikası araçlarını uygulamaya koyarak gelişmiş ülke merkez bankası kararlarına karşı politika geliştirdiği tespit edilmiştir.

In this paper, the monetary policy of developed countries and their effects on emerging countries including Turkey and its banking system are analysed. Central banks of developed countries such as FED, BoJ and ECB have started to implement unconventional monetary policies in the post crises period. Because of these monetary policies, developing countries have been affected by capital flows. In our analysis, the effects developed countries' monetary policies on developing countries and the Turkish economy have been discussed. By using data from Central Bank of Turkey (CBRT) and developed countries' central banks. Further more, the influences of the monetary policy of CBRT have been exammed. It has been observed that CBRT has started to use new monetary policy instruments in response to developed countries' central banks decisions.
THE MONETARY POLICIES OF CENTRAL BANKS AFTER GLOBAL CRISIS AND THEIR EFFECTS ON FINANCIAL SYSTEM