Türk ceza kanununda uyuşturucu madde ticareti suçları (TCK.m.188) - Balcı, Murat (My University, 2009)
Çalışmamızda TCK.nun uyuşturucu madde ticaretini düzenleyen 188. maddesi incelenmiştir. Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçlarını incelediğimiz tezimiz üç bölüm olarak hazırlanmıştır. Birinci bölümde uyuşturucu madde suçları ile ilgili genel açıklamalar yapıldıktan sonra,uyuşturucu veya uyarıcı madde kavramı ele alınmış sonrasında, benzer suç tiplerinden farkları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Suça konu maddelerin tarihi süreç içerisindeki gelişimi ele alındıktan sonra, mukayeseli hukuktaki düzenlemeler, özellikle Alman Uyuşturucu Maddeler Kanunu etraflıca incelenmek suretiyle irdelenmiştir. Birinci bölümün sonunda uyuşturucu maddelerle ilgili olarak yapılan uluslararası sözleşmeler kısaca açıklanmıştır. İkinci bölümde uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçları ele alınmıştır. TCK.nun 188. maddesinde üç ayrı suç tipi düzenlenmektedir. Bunlar; Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal, ithal ve ihracı suçu (TCK.m.188/ 1), Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçu (TCK. m.188/ 3) ve Uyuşturucu madde etkisi olmamakla birlikte bu maddelerin imalinde kullanılan maddelerin ticareti suçu (TCK. m. 188/ 7)dur. Uyuşturucu madde suçları ile korunan hukuki değer, tüm suçlar bakımından tek başlık altında toplanmıştır. Daha sonra maddede düzenlenen her üç suç tipi unsurları ile birlikte ayrı ayrı incelenmiştir. Bu bölümde son olarak etkin pişmanlığa değinilmiştir. Üçüncü bölümde uyuşturucu madde ticareti suçlarına TCK.da öngörülen ceza ve güvenlik tedbirleri, mahsup ve muhakeme usulü anlatılmıştır.

ZUSAMMENFASSUNG Wir regeln den Handel TCK.nun Drogen 188. Artikel geprüft. Stimulierende Drogen oder Stoffe Menschenhandel Verbrechen untersucht wurden drei Teile der Dissertation. Drogendelikte im ersten Kapitel wird nach der allgemeinen Beschreibung, das Konzept der Drogen-oder stimulierende Substanzen wurden später von anderen ähnlichen Arten von Kriminalität wurden eingeführt. Artikel über die Geschichte der Kriminalität in den Prozess der Entwicklung werden nach der Regelung der vergleichenden Recht, insbesondere dem deutschen Arzneistoffe Gesetz wurde vollständig von Überprüfung. Da das Ende des ersten Abschnitts der internationalen Übereinkommen im Zusammenhang mit Drogen sind kurz beschrieben. Stimulierende Drogen oder Stoffe in den zweiten Teil der Verbrechen der Herstellung und Handel diskutiert. TCK.nun 188. Materialien werden in drei getrennte Kriminalität geben. Diese stimulierende Drogen oder Stoffe hergestellt, importiert und exportiert die Kriminalität (TCK.m.188 / 1), Drogen-oder Menschenhandel Kriminalität stimulierende Substanzen (TCK. m.188/ 3) und Wirkstoff Auswirkungen dieser Stoffe sind nicht zur Herstellung von Waren aus Handel Kriminalität (TCK. m. 188/ 7) stoppen. Die zulässigen Werte durch Drogenkriminalität, alle Verbrechen wurde, unter den Bedingungen einer einzigen Titel. Geben Sie dann in Punkt-Elemente mit der organisierten Kriminalität, die alle drei wurden getrennt. Schließlich ist in diesem Abschnitt nicht aktiv Gefängnis. Im dritten Abschnitt der Straftat des Drogenhandels Sanktionen und Maßnahmen zur Gefahrenabwehr vorgesehen TCK.da-, Offset-und Argumentation Verfahren werden erläutert.
Keywords: Ceza Hukuku_Türkiye; Hukuk; Hukuk_Ceza Hukuku