Kurumsal itibar yönetimi ve bir uygulama - Akmehmet, Duygu (My University, 2006)
OZET Bu çalışmanın amacını ve başlangıç noktasını, her zaman var olan itibar kavramından, değişen toplumsal duyarlılıklar, artan rekabet, yaşanan teknolojik gelişmeler ve krizler sonucu, kurumun paydaşlar tarafından nasıl algılandığının önem kazanmasıyla Kurumsal İtibar Yönetimi’ne geçişin açıklaması oluşturmaktadır. Çalışmada, itibar kavramı ve unsurlarına değinilmiş, kurum itibarını oluşturan faer ve kuruktörlmsal itibar yönetimi bileşenleri açıklanarak, Türkiye’de bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların anlaşılması amacıyla, Arçelik firmasında uygulama yapılmıştır. Yapılan çalışmada, Arçelik firmasında Kurumsal İtibar Yönetimi uygulamasına 1999 yılında geçildiği, kurumsal itibar yönetiminde üst kademe yöneticilere büyük sorumluluklar düştüğü, kurumsal itibar yönetimini oluşturan bileşenlerin aynı anda başlamasının mümkün olduğu gibi bileşenlerin yönetiminin zamanla da oluşabileceği sonucu ortaya çıkmıştır.

The purpose and starting point of the work consists of clarification of the transition from the infinite reputation concept toward Corporate Reputation Management concurrently with growing emphasis on the company’s perception by stakeholders as the consequence of changing social sensitivities, increasing competition, ongoing technological progress and crises. The work has been implemented in Arçelik company by adressing the reputation concept and its components, announcing the factors constituting corporate reputation as well as Corporate Reputation Management components to make works conducted in Turkey relating to the issue comprehensible. The outcome of the work revealed that Arçelik company’s transition to the implementation of Corporate Reputation Management took place in 1999, major responsibilities for corporate reputation management were assigned to executive management and disclosed that components of corporate reputation management may start up simultaneously whereas it is also possible for management of components to evolve gradually.
Keywords: İtibar Yönetimi; Kalite Yönetimi; Rekabet