Özel Diplomatik Analiz Metodu: Sağlık Bakanlığında Üretilen İki Yazışma Üzerinde Uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Belgelerin güvenilirliğinin değerlendirildiği bir uygulama olan diplomatik analiz, her ne kadar güncelliğini yitirmiş malzeme üzerinde yürütülen bir metot olsa da, günümüz belgeleri için de kullanılabilmektedir. Bu yüzden Osmanlı belgeleri gibi Cumhuriyet dönemi belgelerinin de diplomatik analizi yapılabilir. Çalışmalar, güncel evrakın, hatta elektronik dokümanların dahi diplomatik açıdan incelenebileceğini göstermektedir. Bu makalede özel diplomatik analiz prensipleri ele alınmış, Sağlık Bakanlığı tarafından üretilmiş olan iki yazışma üzerinde uygulama yapılmıştır.

Diplomatic analysis, which comprises the study on the authenticity of rather inactive records like those of the Ottomans, can also be applied to recent records, and among them the electronic type of records. The study aims at the discussion of principles of special diplomatic analysis, and an exemplification is brought by through a sample application out of the correspondence of Ministry of Health.
Special Diplomatics Analysis Method: The Application in Correspondence of the Ministry of Health
Keywords: Bilgi, Belge Yönetimi