Süleymaniye Kütüphanesi yazma bağışlar bölümü 5810 numaralı şiir mecmuası (vr. 40b-80b) (İnceleme-Çeviriyazılı Metin) - Demirci, Hamit (My University, 2019)
Bu çalışmada Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar Bölümü'nde 5810 numarada kayıtlı şiir mecmuasının 40b-80b varakları arasındaki şiirler incelenmiş ve çeviriyazılı metni ortaya konmuştur.Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında mecmuaların edebiyatımızdaki yeri ve öneminden bahsedilkten sonra birinci bölümde mecmuada bulunan şiirlerin fiziksel incelemesi, ikinci bölümde eserin çeviriyazılı metni sunulmuştur.

In this study, the poems between the pages 40b and 80b of the mecmua with registry number 5810 which can be found in the Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar Bölümü were reviewed and their transcripts were produced.The study comprises two parts. In the introduction part, the place and importance of the mecmuas in our literature is mentioned and after that physical review of poems in the mecmua is realised in the first part and in the second part the transcript text of the work is presented.
Keywords: divan; gazel; Mecmûa; şair; şair Mecmua