Bilişim endüstrisinin elektronik doküman yönetimine yaklaşımı - Kılıç, Serkan (My University, 2005)
BİLİŞİM ENDÜSTRİSİNİN ELEKTRONİK DOKÜMAN YÖNETİMİNE YAKLAŞIMI Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler, bilgi üretimini ve dolayısıyla bilginin kayıt ortamları olan dokümanların üretimini son derece hızlandırmış, geleneksel kayıt ortamlarının yanı sıra elektronik dokümanların ortaya çıkmasına olanak sağlamıştır. Üretilen bu büyük miktardaki elektronik dokümanların kontrol edilmesi, saklanması ve gerektiğinde bu dokümanlara erişilmesi giderek zorlaşmıştır. Bu zorluklara çözüm getirmek amacı ile elektronik doküman yönetim sistemleri ortaya çıkmış ve sayıları hızla artmıştır. Bundan dolayı, elektronik doküman yönetimi sistemlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada elektronik doküman yönetiminin nasıl olması gerektiği ve elektronik doküman yönetimi sistemlerinin bu gereklilikleri ne kadar yerine getirdikleri ürünler bazında ayrıntılı olarak incelenmiştir. teknoloji, doküman, elektronik doküman, elektronik doküman yönetimi, elektronik doküman yönetim sistemleri

THE APPROACH OF THE INFORMATION TECHNOLOGY INDUSTRY TO THE MANAGEMENT OF ELECTRONIC DOCUMENTS The developments in the information technologies; have accelerated the production of information and the production of documents. In addition to the traditional recording media, information is created, recorded and preserved on magnetic and optical media. The control and use of large amounts of electronic documents have become more and more difficult. In order to solve these problems, electronic document management systems have been developed. In this study, electronic document management systems have been analyzed in detail. The functions of a electronic document management system have been discussed in the light of records management principles and techniques. Information, technologies, document, electronic document, records, electronic document management, electronic document management systems
Keywords: Bilişim Endüstrisi; Elektronik Evrak Yönetimi; Evrak Yönetimi; Genel Konular; Koleksiyon geliştirme ve sağlama; Kütüphanecilik; Kütüphanelerin işleyişi