Sosyal Ağların Finansal Okuryazarlık Üzerine Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Finansal okuryazarlık, günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan finansal araçlar ve karar vermesistemlerinin kullanımı ile kişilerin rasyonel seçimlerde bulunabilmesini olanaklı kılan bilgiyigöstermektedir. Rasyonel tüketici veya yatırımcı varsayımının en önemli parçası olan bilginin tam veeşit dağılmış olması gerekmektedir. Ancak günümüz çalışmaları rasyonel olmayan davranışsal finansmodellerine yoğunlaşmaktadır. Hanehalkının sürdürülebilir hanehalkı ekonomi yönetimi için finansalokuryazarlığın arttırılması önemlidir. Toplumun her kesimini etkisi altına alan internet tabanlı sosyalmedya ve yazılım uygulamaları ile finansal okuryazarlığın arttırılması mümkündür. Bu çalışmanınbulgularına göre sosyal ağlar bu konuda eğitim vermek için uygun bir araçtır. Ancak bu eğitiminsonuçları, bireylerin finansal ve ekonomik tutumlarına bağlı olarak değişmektedir.

Financial literacy demonstrates the ability to make use of rational choices with the use of financial instruments and decision-making systems that are frequently encountered in everyday life. The most important part of the rational consumer or investor assumption is that the information must be fully and evenly distributed. However, today’s researches focuse on non-rational behavioral finance models. Increasing financial literacy is important for sustainable household economic management. It is possible to increase the financial literacy with the internet-based social media and applications which affect every part of the society. According to the findings, social networks are a suitable tool for giving education on this subject. However, these results can be attributed to the financial and economic attitudes of the individuals.
The Effect of Social Networks on Financial Literacy