Kur’an’da alışveriş ahlakı - Pekşen, Esra (My University, 2011)
Kur’an’da Alışveriş Ahlakı Yaygınlığı, kişi ve toplum için kaçınılmaz oluşu sebebiyle alışveriş ahlakına dair esasların tespiti son derece önemlidir. Fertlerin bu ilke ve esasları bilmesi ve uygulaması, toplum düzeninin korunması ve ahiret saadetinin temini açısından gerekli mühim bir husustur. Ahlakî ilkelerin belirlenmesinde ilk müracaat kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim, bu hususta doğrudan ve dolaylı olarak yaptığı emir, tavsiye ve düzenlemelerle gerekli olan ahlakî çerçeveyi sunmaktadır. İşte bu tezin amacı ayetlerde ifade edilen genel ve özel hükümlerin ışığında alışveriş ahlakının derli toplu ve sistematik bir şekilde ortaya konulmasıdır. Kur’an-ı Kerim, alışveriş, ahlak
Keywords: Ahlak_İslam Dini; İslam Dini; Tefsir