Tüketicilerin satış geliştirme faaliyetlerine ilişkin tutum ve yarar algılamaları - Bulut, Yetkin (My University, 2007)
Bu çalışmada satış geliştirmenin tanımı, pazarlama içindeki yeri,.önemi, satış geliştirme türleri, Dünya’da ve Türkiye’de satış geliştirme uygulamaları konusunda literatür ışığında bilgiler verilmiştir.Uygulama kısmında geliştirilen bir anket ile tüketicilerin satış geliştirme faaliyetlerine ilişkin tutum ve yarar algılamaları incelenmiştir. Deneklerin demografik özellikleri frekans analizi ile incelenmiştir. Ayrıca anket sorularına verilen cevapların tüketicilerin satış geliştirme faaliyetlerine ilişkin tutum ve yarar algılamalarına göre anlamlı bir farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Söz konusu farklılıkları test etmek üzere t testi, One-Way Anova tekniklerinden yararlanılmıştır

This study provides theoretical information based on literature on the topics of “ the definition of sales promotion”, “the role of sales promotion in marketing”, “sales promotion types” “sales promotion applications in World and Turkey”. In application chapter consumers’ attitudes towards sales promotions and perceived benefits is studied. The interviewees' answers are evaluated by frequency analysis hence a survey is made to determine whether these answers by the comsumers’ notable difference. In order to test such differences, an Independent-Samples T test technique together with a One-Way ANOVA technique is employed.
Keywords: Satış Geliştirme; Tüketici Davranışı; Üretim Yönetimi