İş tatminine etki eden başlıca faktörler uygulamadan bir örnek - İnce, Özlem (My University, 2003)
Bu çalışma iş dünyasında önemli bir konu olan iş tatmini konusunu iş tatminine etki eden faktörler kapsamında incelemeyi amaçlamıştır. Buna göre çalışmanın ilk bölümünde iş tatminin tanımı ile iş tatmini ile ilgili teoriler açıklanmış; ikinci bölümde ise iş tatminine etki eden bireysel ve çevresel faktörler detaylı olarak işlenmiş ve iş tatmininin sonuçlarına değinilmiştir. Üçüncü bölümde ise özel bir bankada gerçekleştirilmiş tatmin araştırmasının bulgu ve değerlerdirmeleri sunulmuştur. Araştırmada gerçekleştirilen regresyon analizine göre iş tatminine en fazla etkide bulunan faktörlerin işin kendisi, örgüt kültürü, çalışılan kurumun statüsü ve takdir edilme olduğu saptanmıştır.

In this thesis job satisfaction concept is examined in terms of the factors affecting job satisfaction. In the first section job satisfaction concept is defined and related theories are explained. In the second section; individual and organizational factors affecting job satisfaction and in addition the result of satisfaction are studied. In the third section results of a research which has carried out on the employees of a private bank are presented. According to the results four factors were found to be affecting on job satisfaction: job content, organizational culture, social status of the organization, and appreciation.
Keywords: İşletme Yönetimi