Akut aort diseksiyonunu taklit eden peripartum kardiyomiyopatisi: ekstrakorporeal membran oksijen desteği ile başarılı kurtarma - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu yazıda gebeliğin 31. haftasında ekokardiyografide ST segment yükselmesi, perikardiyal efüzyon ve aort flep görünümü ile ilişkili şiddetli göğüs ağrısı ile başvuran ve aort diseksiyonunu taklit eden ancak peripartum kardiyo- miyopatisi tanısı konularak, akut kardiyojenik şok sonrası ekstrakorporeal membran oksijenasyonu ile başarılı bir şekilde tedavi edilen bir olgu sunuldu.

In this article, we report a case admitted with severe chest pain associated with ST segment elevation, pericardial effusion and aortic flap appearance in echocardiography at the 31 weeks of gestation, mimicking aortic dissection, but diagnosed with peripartum cardiomyopathy and successfully treated with extracorporeal membrane oxygenation after developing acute cardiogenic shock.
Peripartum cardiomyopathy mimicking acute aortic dissection: successful salvage with extracorporeal membrane oxygenation support
Keywords: Kalp ve Kalp Damar Sistemi; Cerrahi