İletişim stratejisi olarak kurumsal sosyal sorumluluk - Ilgaz, Perim (My University, 2005)
Son yıllarda şirketler faaliyetlerini yürütürken sosyal sorumluluğa uygun davranmaya çalışmakta ve iletişim stratejilerinde sosyal sorumluluk uygulamalarını öne çıkarmaktadırlar. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin başını çektiği uluslararası kuruluşlar, dünya ekonomisinin yüzde doksanını yöneten özel sektörü dünyayı tehdit eden çevresel ve sosyal sorunların çözümünde harekete geçmeye çağırmaktadır. Bu çalışmanın amacı, kurumsal sosyal sorumluluğun popüler bir halkla ilişkiler tekniği ya da geçici bir pazarlama eğilimi değil, iletişim teknolojilerindeki gelişime ve küreselleşen dünya ekonomisindeki değişimlere bağlı olarak ortaya çıkan kalıcı bir iş yapma anlayışı olduğunu ortaya koymaktır. İkibinli yıllarda halkla ilişkilerin amacı, kuruluşların sosyal sorumluluk konusunda lider konumunda algılanmasını sağlamak biçimine dönüşmektedir. Name and Surname: Perim Ilgaz Field: Communications Programme: Public Relations Supervisor: Ass. Prof. Dr. Ebru Özgen Degree Awarded and Date: Master's - August 2005 Corporate Social Responsibility, Communication Planning, Social Responsibility Projects

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY AS A COMMUNICATION STRATEGY In recent years companies conduct their operations adhering to social responsibility principles and emphasize their social responsibility practices in their communication strategies. International institutions such as the United Nations and the European Union call upon the private sector -which constitutes ninety percent of the world economy, to take action towards the solution of environmental and social problems threatening the world. This study aims to illustrate that corporate social responsibility is not a popular public relations technique or a marketing trend, but a lasting business approach that has gained importance due to the development in communication technologies and due to the changes in the globalised world economy. Public relations in the new millenium is transforming into serving the organizations being perceived by their stakeholders as leaders in social responsibility.
Keywords: Halkla ilişkiler; Halkla İlişkiler; İletişim